I Dare You To Love Me 57.

Det är morgon nu, eller lite mer kanske men riktigt ljust är det ute i alla fall och i torsdags morgon så luktade det vår. Så snart är värmen säkert här och jag längtar som aldrig förr.
Men hur som helst 2007 lider mot sitt slut och det har varit ett fantastiskt år, så jag tänkte gå igenom mina favoriter och höjdpunkter.

Band: Jag antar att Shotgun Crackers måste vara ett av dem eftersom de är otroligt bra och jag har sett dem live mer än något annat band detta år. http://www.myspace.com/shotguncrackers
Sen har vi självklart Miss Li också, helt fantastisk och muntrar alltid upp de mörkaste av stunder. http://www.myspace.com/experiencemissli




Låt: En av dem är Sokos I'll kill her för den är så träffande och bra på alla sätt och hon håller inte krutet inne.
Sedan också Miss Lis Oh Boy, för allvarligt talat så känner man ju så nästan jämt.

Konsert: Oslagbarast av allt var Håkan Hellströms konsert på Gröna Lund. Speciellt när han började sjunga Kärlekens tunga.
Även Timbuktus framträdande på Peace and Love var klockrent.


Jag måste duscha och göra mig fin nu, fortsätter senare.

I Dare You To Love Me 56.

Oh my lord I pray for just one day
Love or loathe, I need to feel again

I Dare You To Love Me 55.

Min bror springer ut och in tjatar om att jag ska köpa en bärbar dator. Men jag vill inte ha en bärbar dator. Och jag är inte alls på humör att bli tjatad på. Sen jag kom hem har det varit en dålig dag och det är som en klump av gråt i halsen och jag har ingen aning om varför eller varför den kom just när jag kom hem. I alla fall.
    Julaftonen tedde sig fint och jag fick en gul gitarr. Den heter nu mera James och är dödligt förälskad i min mintgröna melodica Georgia. Förutom James fick jag även badkarskudde, Djungelboken, en dagbok, färgpennor och sånt där som alltid är roligt.
Juldagen började inte riktigt förän Fredrik kom hem till mig, mamma lagade oss mat och med väl införskaffat rödvin till mig och starksprit till Fredrik begav vi oss av. Vi ramlade runt mellan Jonas, På G och Bistro innan vi av någon anledningen tog bussen till Rimbo hela bunten. Inne i Rimbobussen springer jag rätt in i en plingstolpe och har nu ett blåmärke stort som en köttbit på låret. I Rimbo landade vi på Stadion och det var som ett enda mörker. Eftersom jag inte ville spendera mer tid än nödvändigt med mormor då hon hela tiden är elak av sig och martyr så fick jag sova över hos Fredrik. Baksmällan nästa morgon var ofantlig.


Annandagen spenderade jag först med att ligga och ojja mig i soffan, ensam hemma tack och lov, medans jag drack kall och boy och kollade på två avsnitt av  Jul I Kapernaum innan jag somnade som ett litet barn. Sedan tvingade Ida och hennes goda vilja upp mig och helt plöttsligt sitter jag där på bussen med henne och Noffi och vi var på väg till Debaser och Club Killers. Vi hade riktigt trevligt och dansade och myttade oss igenom kvällen och vi fick till och med en kille att göra sönder en gran. Sen skulle vi sova i Idas lägenhet som vi först inte hittade till men tillslut efter en kortkort taxi färd var vi framme. Då visar det sig att någon säng finns det inte så det blev bara till att bädda med ett täcke på golvet och kura ihop sig med några lakan var. Iskallt. Men jag hade tack och lov i god tid paxat mitten.

I Dare You To Love Me 54.

Det är faktiskt julafton nu, hur konstigt det än känns. Det har gått fort, och i år är första året någonsin jag firar jul i Norrtälje i stället för Norrland. Första året utan snö också. Och för första gången har jag träffat någon på julafton som jag inte är släkt eller familj eller så med. Jag kom nyss hem från Fredrik förstår ni, han, jag, Lisa och Albin hade tänkt att gå ut men det slutade med att vi hamnade hemma hos Fredrik och hade det trevligt. När Lisa och Albin, de två tröttaste människor världen har att erbjuda, hade gått hem skrev jag och Fredrik en hitlåt på alla sätt och vis och kollade på Myggans julspecial. Som ni förstår var det en bra kväll. Om bara några timmar så kommer hela släkten och egentligen borde jag sova men nehej du det tänker jag inte. Jag ska hålla ut lite till.
Men hur som helst god jul.

I Dare You To Love Me 53.

Igår fick jag jullov och idag är jag arg. Hela min familj och tillråga på allt också Kajsas lillasyster motarbetar mig och Jocke ställer sig på pappas sida och Lisa är trött och orkar inte hitta på något, Fredrik som säkerligen har något roligt på gång är okontaktbar, Ida är i Dalarna. Förhoppningsvis är ni inte lika arga som jag och är ni det så lider jag med er och rekomenderar en Disney film som bot. Jag själv har däremot ack och lov Sören! Så fort jag slutat vara arg på hennes syster ska jag ta mig i kragen och bege mig hem till henne.
Till lite roligare saker; gårdagen. Först klädde jag julgranen med mycket pompa och ståt som pappa hade knyckt i golfbanans skog. Tyvärr började dock julgransbelysningen från 1939 brinna idag så det var bara att ta bort den, men granen klarade sig ändå och det ser fortfarande ut som om en dragqueen spytt på den!
Efter beklädnaden av granen bytte jag själv om till en snygg klänning jag sytt själv i somras, grön med svarta rosor på. Jag försökte få till någon snygg sväng på mitt hår också men det gick som vi ser sådär. Men det är taken som räknas och jag ville ju vara fin när jag skulle kila hem till Ida och ha julklappsdelning med henne och Kajsa. Av Kajsa fick jag Ida det fantastiskaste man kan tänka sig, var sitt underklädes ställ bestående av trosor och linne, Ida fick med High School Musical tryck, har aldrig förstått vad hon ser i den filmen, jag däremot fick med det fantastiska Dirty Dancing trycket ni ser nedanför.

I Dare You To Love Me 52.

I denna sena kvälls timma tänkte jag gå igenom några av mina favorit kärleks låtar som man blir lite öm i hjärtat av, av en eller annan anledning. Jag kommer inte nämna några klassiker så som tillexempel Dire Straits Romeo and Juliette eller Tom Waits I Hope That I Don't Fall In Love With You, fastän jag alltid blir och kommer bli öm i hjärtat av dem av massor av andledningar, för jag har säkert nämt dem massor av gånger redan och dessutom så är de kärlekslåtar jag tänkte gå igenom ikväll än så länge inte relaterade till något personligen för mig än. Jag har inte mumlat dem i smyg och jag har inte skrikit dem högt. Jag har än så länge bara lyssnat på dem har inne i pappas kontor eller på mina morgon promenader till skolan. Jag har kunnat sätta in mig själv i perspektiv till dem men de är inte mina än. Så därför kan ni om ni fastnar för dem göra dem till era kärleks låtar. Vill ni så skickar jag er gärna låtarna.

Jag tror vi tar en lista på fem låtar ikväll. Här kommer dem utan någon som helst ordning.

#1. Tomas Denver Jonsson - First In Line
And it's hard to live and it's hard to die
and it's hard to give your heart away
and oh, pretty girl it's hard to steal
Denna låt, i alla fall den verision jag har blir man mycket öm och lite avtrubbad från världen av. Han låter så bräcklig på något vis och hälften av han vill ha sagt förstår jag inte alls utan tror att bara den han skrev den till förstår.

#2. Beatbeat Whisper - Lulu

And she looked into his eyes, he said,
"Goodbye, now you're alone but don't feel lonely
on your own across the sea I'll still be near to you."

Hela denna låten är som en underlig kärlekförklaring till att vara ensam utan att känna sig ensam och även om jag själv helst varken är ensam eller känner mig ensam så tycker jag om den.

#3 Elliott Smith - Twilight

I'm nice to you, I could make it through
that you're already somebody's baby
I could make you smile if you stayed a while
but how long will you stay with me baby

Något med denna får mig att tänka på ett dimmigt London och ett rykande brunnslock och ett par under en lyktstolpe, det är som ett möte mellan två i yttersta hemlighet. Och hemligheter och kärlek fångar alltid.

#4 Florence Valentin - Omvärdera Mig Raring

Om du tror att du såg en akadem i mig,
har den breda medelklassen lurat dig.
Så omvärdera mig, raring.

Det är helt enkelt så att nånting i de där raderna fångar mig, den bild av honom hon har fått ber han henne skapa om för att tycka om den han egentligen är. Jag tycker det är fint helt klart.

#5. Vega - The Love Song Of Harold And Marion

Marion,
I want you back,
I want your love,
I want it all I want your dirty love,
your beat-up heart
I want it back

Harold,
I want you back,
I want your love,
I want it all
I want your junkie love,
your filthy heart,
I want it back

Jag har alltid varit svag för duetter med en tjej och en kille som har något ihop. De flesta duetter är säkert uppbyggda så men den här är en av de bästa.

I Dare You To Love Me 51.

Idag är det onsdag och jag är som vanligt ledig då, vilket idag var behövligt för det har varit en lång helg. I fredags dracks det glögg hemma hos Ida med Kajsa, Aron, Noffi och Gurre.

Lördagen var relativt lugn i alla fall på kvällen med att hela dagen springa runt i jakt på julklappar tär helt klart på krafterna. Söndags kvällen spenderade jag som vanligt med att kolla på film med Sören även om det mest blev ett enda zappande mellan Eva och Adam, Sveriges Hjältar, Shall We Dance och Cold Case.

Måndag kväll begav jag mig tillsammans med Aron och Lisa in till Stockholm för att kolla när Shotgun Crackers skulle spela på Debaser. Efter någon timmas förfestande hemma hos Kim där Lisa och jag blev rikligt överförfriskade tog vi oss i alla fall till Debaser. Som vanligt var spelningen bra.


Efter en ofantligt lång skoldag med bakfylla och två lektioner med Fienden som lärare kom jag äntligen hem. Kort efter stegade en ännu bakfullare Fredrik in genom dörren och bestämde att vi skulle se på Alladin, under filmens lopp kom Lisa, också hon mycket illa däran. Tanken var att vi skulle julpyssla för det hade Fredrik i fredags natt fått en plöttslig längtan efter men det pyssligaste vi orkade ta oss an var att Fredrik spelade på alla instrument han orkade hitta och jag lagade middag. Sent om sider frisknade vi i alla fall till och besökte Albin på Uhuset som fortfarande kännde sig mycket sliten. Tillsist kom jag i alla fall hem och somnade som ett barn innan klockan knappt var slagen ett.

Idag har jag legat i min säng och druckit glas efter glas med kall oboy och läst. När boken är färdig tänkte jag ta mig för att slå in alla julklappar innan jag förhoppningsvis ska ut och åka med älskade Coco som tog körkort igår.

Amour.

I Dare You To Love Me 50.

Det börjar närma sig jul och jag sitter och skriver min önskelista. Eller önskelistor egentligen, en för mamma och pappa och en för Aron för av Aron önskar jag mig bara saker han kan ladda hem så han slipper springa runt i affärer och försöka hitta något jag ska tycka om. Ingen av dessa önskningar står dock på listan, men jag ska få dem en vacker dag i alla fall, det lovar jag mig själv;

En liten mjukhårig tax med långa öron som heter Birjer och i största allmänhet påminner om en limpa.
En egen ö. Inte allt för stor, lagom, med ett stort hus där mitt kollektiv ska ligga och många gäststugor runt om.
En snirklig parkbänk i ek någonstans i Paris där en romantisk text är skriven och mitt namn och folk kommer undra vad den gör där och vem hon menade texten till.
En röd papegoja.
Båten Sydvik som står i Norrtäljes hamn och förfaller. Den skulle jag rusta upp och bo i ibland.
Att någon skriver en kärlekslåt till mig, men inte en sorglig som tillexempel innebär att jag har gått ifrån någon eller aldrig märkt honom eller jag vet inte, men den ska vara lycklig.
Audrey Hepurns brudklänning i Funny Faces.

I Dare You To Love Me 49.

Oh jag är alldelens förskräckligt trött. Sådär seg ni vet. I fredags var jag med mina fredagsbästiar Ida och Noffi och drack vin på G. De har billigast vin där och störst glas så på gott och ondt är det ett klart kap. Men trevligt var det i alla fall, även Gurre och Emma var med och vi stötte ihop med ännu flera bekanta.
I lördags hamnade jag hör och häpna på Mobergs. Riktigt otippat men Governor Andy spelade och eftersom han var riktigt bra och jag ändå inte hade något bättre för mig. Musiken var precis vad jag var sugen på och jag lyckades hitta några guldklimpar bland folket att umgås med och drog på en relativt trevlig efterfest. Runt tre fick jag äntligen tag på min bror som inte tagit sig till Mobergs som han lovat. Han var utanför Statoil och i mina glänsande guldskor och korta ben kilade jag dit. Utanför Statoil satt vi sedan med roligt folk i kylan i några timmar innan jag och Aron med sällskap av Fredrik och Madsen till slut tog oss hem till oss. Fredrik fick mat och vi lyssnade på Djungelboken på LP och sov länge.
När söndagen till slut började gå mot lunchtid steg vi till sist upp och åt frukost och spelade Alfapet. Jag förlorade rejält. Frammemot åtta kilade jag hem till Sören redo för Love Acctually och den var bra och julig som vanligt. Sluttampen hann vi dock aldrig se för Bonden och Henke kom och hämtade oss och Ida och vi köpte kaffe och satt på Södra Bergen och kollade ner över Norrtälje och pratade om alla våra bravader vi genomgått och blev nostalgiska då alla i Lag Nord försvinner som blomblad för vinden.
Och idag fyllde min älskade Sören år! Ida och jag var ditbjudna på god middag och hon fick mycket fina klädesställ av oss.  Nu är klockan sent och om bara några timmar ska jag först och främst till tandläkaren och efter det ska jag redovisa en bok jag ännu inte har läst. Dock lånde Sören mig nyss en förkortad version med bilder på varje sida som jag tänkte mala igenom ikväll. Jag tog trots allt en tupplur efter skolan så sömnen behöver vi inte oroa oss för allt för mycket och 78 sidor med bilder kan ju inte ta sådan hiskelig tid.

I Dare You To Love Me 48.

Det var minsann ett tag sedan jag skrev, det har hunnit bli december och snön smälte lagom till att jag fick en fin fin kälke av Coco och Gurre. Så julkänslan är lite halvt bortspolad måste jag säga. För några veckor sedan fyllde min vän Albin Fröjd (Kapten Fröjd) år så Lisa och jag spånade ihop en tårta ni måste få se hur fantastisk den blev;



I födelsedags present av mig fick han även den efterlängtade kaptensmössan som han blivit lovad av mig sedan i sommras;



Som nog de flesta förstår så blev han strålande glad som en sol. Jag längtar efter snön och varm choklad och mina lussebullar är slut. Jag funderar på att krypa ner tillbaka i min säng och vänta på att den hårda vinden ska vända till en lätt sommar bris.

RSS 2.0