I Dare You To Love Me 101.

Häromdagen var det söndag. Jag tycker rent illa om söndagar, speciellt när de förfaller sig på lov och både Ida och Kajsa är iväg någonstans. Så jag gjorde ett collage om hur jag ville ha det just precis då. Så här blev det;



Nu skall jag i alla fall äntligen få träffa Kajsa igen.

I Dare You To Love Me 100.



Jag håller på att sy världshistoriens bästa tröja. Den är glansig, har flamingosar på ärmarna, mina initsialer på framsidan, guldmudd! Allt med den är bra. Jag skall även knopa ihop en rund innerficka där jag kan ha mina snusdosor. Men nu vill det viktiga, jag vill självklart ha ett djur eller något på ryggen. Jag vill absolut inte ha en drake, däremot har jag funderat över både blåval, kollibri, tiger, skepp, ankare, men jag kan helt enkelt inte bestämma mig. Några förslag? Fjäril kanske?

2008-09-26 00:51

I Dare You To Love Me 99.

Just nu är jag ett sjukt litet barn som ingen tar hand om. Jag vill så hemskt gärna ha en lillebror. Eller åtminstonde att min storebror kommer hem och klappar lite på mig och kollar på film. Eller att Kajsa kommer hem från Paris och kramar mig. Eller någon form av pojkvän som kanske kunde pussa mig frisk och läsa serietidningar för mig. För just nu känns ingenting bra och jag har varit sjuk i snart två veckor och jag gjorde ingenting roligt i helgen och börjar väl säkert gråta snart också, jag gör det väldigt lätt nu för tiden. Och jag borde plugga. I just can't seem to get it right today. Jag har inte varit ute på hela dagen.

2008-09-22 20:33

I Dare You To Love Me 98.


Eftersom jag och Ida börjar skolan imorgon dag så tyckte vi att vi behövde en semester så vi åkte raka vägen ut till Kajsas land i måndags. Där har vi bara gjort bra saker, druckit kaffe, åkt båt till affären, ätit mat, sett på skräckfilm och romantiska filmer (Sixteen Candles), läst högt, ritat och så vidare. Jag är nu hemma en koer sekund för att tvätta men 18.30 åker jag raka vägen tillbaka.

2008-08-20 17:22

I Dare You To Love Me 97.

Häromdagen var Kajsa och jag på Röda Korset i Norrtälje och förutom en blå blus med flamingosar på gjorde jag ett riktigt kap. Alice i Underlandet har alltid varit en stor favorit för mig och jag har säkert fem olika utgåvor av boken, en del av Alice i Spegellandet också men en utgåva som jag bara hört talas om är den med bilder av Tove Jansson. Denna fantastiska bok hittade jag denna makalösa dag på Röda Korset för endast tio kronor. Den är bland det finaste jag har.


2008-08-18 01:08

I Dare You To Love Me 96.



Sådär har några av dagarna och nätterna sett ut sen jag sist skrev.

2008-08-18 00:40

I Dare You To Love Me 95.

Det regnar ute och jag har druckit en hel kanna kaffe själv. Jag funderar på att dricka en kanna till. Så fort jag orkar skall jag väl lägga upp bilderna sen sist, det har varit mycket på sista tiden men idag är inte en dag för bilder. Idag är en dag för champange bakfylla och för mycket kaffe. Igår låg jag på Kajsas golv och drack champange med sugrör och hade tårar i ögonvrårna. Champangen gjorde inte det hela bättre som jag hade hoppats, inte ens papparaplyet i glaset hjälpte. Hösten har kommit för nära för fort, det har ingenting med vädret att göra faktiskt. Och jag vet inte hur jag ska få lite inre sommar igen, förhoppningsvis blir det lättare när Ida kommer hem ikväll. Annars vet jag inte alls.

2008-08-17 13:42

I Dare You To Love Me 94.


Det var ett tag sedan, jag har kommit hem från norrland. Det var bra där på många vis. Men oh vad skönt det var ändå att komma hem, jag har visserligen jobbat hela veckan men i alla fall. Igår var vi i alla fall ute hela bunten, det var en händelserik kväll på alla sätt och vis. Så här gick den till:








2008-07-31 23:18

I Dare You To Love Me 93.


Jag har inte skrivit på ett tag men internetet på mitt rum har inge funkat, Ida och Kajsa har kommit hem och Nima kom tillbaka, det har varit massor på en och samma gång. Men på det bra sättet. Och då är bloggandet ärligt talat inte ens hälften så roligt som någonting. Imorgon åker jag till norrland, det blir Ybussen trots allt, jag hatar Ybussen, åtta timmar i en trång varm och tråkig buss och jag får alltid sitta bredvid de värsta sortens personer. Nu sitter jag och väntar på att Ida Fist och JackHammer skall plocka upp mig, vi skall gå ärenden och förhoppningsvis kika förbi Röda Korset, det tycker jag om. Idag har jag nästan bara på mig andras saker, det är en sån där ruggig dag ni vet och jag känner liksom mig själv innanför skinnet och har lite ont i hjärtat och då brukar jag alltid ta på mig något som är Arons men idag blev det ännu mer, mammas byxor, Arons schal och skinnjacka, Jackes skor, halsband jag fått av Ida och Kajsa, armband från Fredrik, Nimas örhänge och Idas systers kofta. Man känner sig ofta tryggare i andras kläder om det är en lite dålig dag, pröva.

2008-07-22 11:28

I Dare You To Love Me 92.



Jackie och jag skall snart gå ut ikväll och jag känner mig väldigt ABBA. Har höga jeans och mammas gamla plyschlinne från 70talet på mig. Så vi får hoppas att det blir dansa av ikväll. Imorgon kommer mina älsklingar Ida och Kajsa hem och jag har saknat dem.

2008-07-19 23:22

I Dare You To Love Me 91.



Igår var Jackie Brown och jag ute och svirade igen. jag kom för en gångs skull ihåg att ta med mig kameran så ungefär såhär såg kvällen ut.

2008-07-19 19:55

I Dare You To Love Me 90.



Jag kan inte somna, klockan är halv sex och jag har inte somnat en enda gång än. Det är nog för att jag sover själv, jag kommer inte ihåg sist jag sov själv men det var nog någon vecka sedan minst. Det är tråkigt och ensamnt och jag tycker inte alls om det. Och jag har ännu inte snusat, det är ytterst tråkigt att inte snusa. Jag förstår inte vad människor som sover själva och inte snusar ser i livet, för just precis nu är mitt liv väldigt tråkigt och ensamt. Jag ska försöka somna igen och vakna upp till något trevligare.

2008-07-18 05:35

I Dare You To Love Me 89.



Jag storstädar oxh sorterar i mitt rum medans jag lyssnar på Bruce Springsteen på hög volym. Jag älskar när jag är ledig och får hemmafrua bäst jag vill. Jag hade tänkt att baka en sockerkaka ikväll och gå upp till pojkarna med, men först ska jag damsuga, diska och torka golven. Och i morgon tänkte jag tvätta. Det är däremot lite ensamt ikväll, Nima har åkt hem, Jackie är på någon form av dejt och Aron är i Strömstad. Och här sitter jag med famnen full av gamla favorit låtar.

2008-07-17 19:09

I Dare You To Love Me 88.



2008-07-16 12:51


I Dare You To Love Me 87.



 







2008-07-15 06:41


I Dare You To Love Me 86.



Magnus Uggla är ju helt klart lite av ett geni, alla som inte hört Å Han Kysste Mig får genast leta upp den på någon gammal LP skiva era lyckliga föräldrar kanske har eller så får ni be mig skicka den till er via mail, för är det något varje flicka behöver är denna låt.

2008-07-14 17:21

I Dare You To Love Me 85.

Det är väl natt nu skulle jag tro, och Jaquline och jag har just kollat på The Holliday och druckit kall oboy. Det blir kort ikväll för vi skall jobba imorgon och kolla på Reaper nu. Men hur som helst. Jag har inte snusat sedan lördag kväll klockan åtta, det är mirakulöst och jag överlever på ren envishet. Den här låten är den mest romantiska sedan jag vet inte när, och den är så glad och fin. Imorgon tänkte jag fota mitt jobb och Norrtäljes sevärdigheter om jag orkar. Vi får se. God natt nu.

2008-07-14 01:24

I Dare You To Love Me 84.

Det har varit en lång dag idag, det blev sent igår. Först vid tre snubblade Fredrik hem till mig och efter det satt han i vardagrummet och spelade gittar en lång stund, vilket visserligen var mysigt men kanske inte det bästa om man skall jobba dagen efter. Vilket jag skulle. Jag hade ju till och med varit duktig och gått hem tidigt för det. Men det var trevligt igår. Idag har också varit en bra dag, det har varit otroligt varmt och på väg till jobbet med Johnny Cash i lurarna som alltid mötte jag Nima och jag står där och pratar med honom och tänker att det är något bekant med hur han pratar, och sen kom jag på det. Han pratar ju norrländska! Det var som att komma hem även fast vi stod mitt i roslagens famn och jag inte varit i norrland sedan förra sommaren, men är man född i norrland så är man inte född någon annanstans. Vi kommer antagligen åka tillbaka till rötterna den 23 eller något för då är jag ledig några dagar och mamma vill ju så gärna ha mig där och Nima skulle ändå köra dit någon bil och då slipper jag den där hemska Ybussen! Resten av dagen jobbade jag och hade massor av kunder, när jag kom hem lagade jag mat till min älskade bror och sedan sydde jag en fantastisk klänning av en bordsduk. Vi skulle ju gå ut senare och jag hade ingenting att ta på mig. Så ut gick vi och jag fick äntligen dricka rödvin som jag saknat så, Jacke vägrar ju dricka något annat än vitt så det är bara att ge efter då. Med rödvin i en hand och en nysydd klänning kan ingenting gå fel och trots att klockan inte är mycket hann jag ha mycket roligt ikväll. Nu väntar min favorit serie Navy och kall oboy så god natt.

2008-07-11 00:21

I Dare You To Love Me 83.



Det regnar idag igen så jag fick sluta tidigare från jobbet, tydligen vill ingen köpa glass när det regnar. Snart kommer min storebror hem och jag har inte träffat honom på över en vecka så han är saknad. Vi skall gå ut med våra vänner ikväll och dricka vin och dansa. Men först ska vi äta bullar och tvätta. Han är bra min bror, snäll och rolig och ska bli pilot så jag kommer få flyga med honom när jag vill. Han kan allt och är till och med bra på matte och att spela gitarr.

2008-07-09 14:28

I Dare You To Love Me 82.

Jag har gjort ett blandband på muxtape.com Mitt band är här indiansommar Det enda dåliga med muxtape är att man inte kan spara andras låtar men jag tycker det är en hemskt fin idé i alla fall.
Dessa låtar är med på mitt band;
Jens Lekman - Julie, Jag tycker det är en otroligt söt låt och det bästa är när det blir tvåstämmigt och Oh Julie, you know that I aint for hire, but you can have me, you can trade me for your cigarette lighter.
Låt nummer två vet jag faktiskt inte vem som gjort, bara att den heter Other Birds och är helt fantastisk. Jag läser väldigt ofta musikbloggar och laddar ner flera månaders uppladdade låtar i ett svep men orkar aldrig byta filnamn på dem när jag sparar så ofta blir många utan vare sig artist eller namn så alla artistlösa får gå under namnet Johnnys Pants hos mig.
The Wombats - Lets Dance To Joy Division, Inget mer än Let the love tear us apart, I've found a cure for a brokend heart behöver sägas. En bättre mening är det tveksamt om det finns. Alla borde förövrigt se Control om Joy Divisions sångare Ian Curtis.
Tiger Lou - Oh Horatio, En gammal klassiker vid det här lagret men jag har faktiskt inte hört den på flera år tills jag laddade ned den inatt.
Landslaget - Den Gamla Jukeboxen, Inledningen är helt klockren och den är så där härligt smörig som bara svenska gamla godingar kan vara. Du gjorde mig andlös, du kom som en virvelvind.
The Strokes - Is This It, Det är bra trummor i den. Och den känns väldigt London, svartvitt, regn och cigaretter i mungipan.
Nina Simone - Feeling Good, Ingenting går upp mot de där trombonerna mitt i natten när allt är mörkt.
Elton John - Don't Go Breaking My Heart, Det finns nog ingen svängigare disco duett med en bög i ena rollen!
Colin Hay - I Just Don't Think I'll Ever Get Over You, Den är hemskt romantisk och fin, självklart får man lite ont i hjärtat av den men det är väl så det ska vara när något är riktigt bra? And if I live 'till I'm a hundred and two, I just don't think I'll ever get over you. Jag älskar att han aldrig klandrar henne för någonting.
Billie The Vision And The Dancers - Summercat, Jag tycker egentligen inte om dem, men denna låt har Fredrik och jag lyssnat på hela dagen och det är därifrån förra inläggets titel kommer. (I dreamed of summersex with you.)
Johnny Cash - Girl From The North Contry (With Bob Dylan), Det är mycket Cash nu för tiden och denna låten är absolut finast just nu, älskar hur deras röster låter tillsammans.

2008-07-08 20:12

I Dare You To Love Me 81.




Jag och Kajsa var ute på Norrtäljes kullerstenar och kikade i affärer och stötte ihop med Fredrik och Lisa. Fredrik ansåg att man måste äta för att bli stark och föreslog att jag skulle laga mat till honom, som den goda vän och hemma fru jag är tyckte jag att det var en bra idé. En riktig man behöver riktig mat så han skulle få köttbullar och potatis.



Medans potatisarna kokade satte jag igång med att baka de bullar jag borde ha gjort igår.



Fredrik satt och spelade glada låtar på min gula gitarr James samtidigt och det hela gick som smort.



Bullarna är nu lagda på jäsning och jag hoppas att de blir riktigt stora.



Fredrik sitter nu i mitt vardagsrum och skriver en låt och dricker kaffe medans jag



sitter här och dricker kaffe i min mysiga mugg.

2008-07-08 17:40

I Dare You To Love Me 80.

Idag regnar det faktiskt. Jag har placerat Jaquline i min brors rum där hon får kolla på en film medans jag städar och gör fint. Sedan ska jag baka kanelbullar och laga stuvade makaroner och korv och ikväll ska jag kolla på film med några vänner. Sådanna här dagar behövs. Jag känner mig som den hemmafru jag en dag vill komma att bli och lyssnar på gamla svenska klassiker. Nu tänker jag gå loss på mitt rum och det behövs sannerligen.

2008-07-07 16:26

I Dare You To Love Me 79.

Idag var en underbar dag. Jag vaknade vid halv tio någon gång. Frasse hade gått härifrån vid sju ungefär men Jasenko och Robin var ännu kvar sen gårdagen. Vi började dagen med att ligga i varsin soffa i vardagsrummet och prata om allt möjligt medans solen sken in genom fönstret. När det var dags för mig att gå till jobbet följde de båda med mig. Vi satt utanför glasskiosken och lyssnade på brasiliansk musik och värmdes av solen i flera timmar. Jag hade bara ett par kunder på den långa tiden så det var skönt. Några av Robins och Jasenkos vänner kom förbi och vi pratade om gårdagens bravader och åt glass. När alla pojkar gått sålde jag glass och läste Peter Pan i några timmar till innan jag gick hem, tog en lång varm dusch och sov i några timmar. Det blev ju sent igår kväll, först frammåt fem somnade jag, till tonerna av Beppes Godnattstund. Jag vaknade av att Jacke frenetiskt plingade på dörren och vi åt middag och såg på film, sen dess har kvällen mest gått åt till ingenting. Jacke är nu uppe hos Joel och spelar Mario Cart och jag funderar på att antingen gå upp och delta eller att gå och lägga mig. Klockan är snart tre trots allt.

2008-07-07 00:24

RSS 2.0